MTB trainingen voor de jeugd op woensdag en zaterdag

img_7845

We gaan met de jeugd de duinen in!

Is je kind gek van fietsen en lijkt het hem/haar leuk om ook eens mee te gaan op onder andere één van Nederlands mooiste MTB-parcours?  Dat gaan we mogelijk maken! Onder begeleiding van James Hobbs (gymdocent en vader van twee zoons in de doelgroep), leren de kinderen op een speelse manier mountainbiken.

De groepen zijn als volgt in gedeeld:
Elke woensdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur en zaterdagochtend van 9.00 tot 10.30 uur (gevorderden) en van 10.45 tot 12.15 uur (startgroep) rijden we met kinderen (leeftijd ca. 7 tot 12 jaar) die het leuk vinden om (beter) te leren mountainbiken.

We starten vanaf Fietsenwinkel Schoorl. Eerst oefenen we een aantal basistechnieken. Daarna maken we met elkaar een stoer ritje langs een wisselend gedeelte van het parcours.

De trainingen kosten €7,50 per les. We rijden elke woensdag en zaterdag, weer of geen weer, maar in de schoolvakanties houden we even pauze...

Beleving van de duinen staat bij het trainen voorop. Dat maakt dat de kinderen elke week iets anders zien met steeds vaste onderdelen (starten met basistechnieken en eindigen op een vast punt).

Geen MTB kinderfiets? Bij onze partner Fietsenwinkel Schoorl staat nog een kinderfiets. Neem even contact met ons op, dan kan je een fietsen huren tegen een speciaal gereduceerd tarief (€5,- per keer, incl. helm en bidon), de beschikbaarheid is wel beperkt.

Graag opgeven via onderstaand formulier, per mail of bel 06-15552027 (James).


Meld je hier aan voor de jeugdtraining MTB-en:Elke woensdagmiddag 14.30 tot  16.00 uur en elke zaterdagochtend 9.00 tot 10.30 én 10.45 tot 12.15 uur; vertrek vanaf Schoorl.

jeugd-flyer-najaar

Het streven is om te werken aan het vertrouwd raken met je mountainbike, het beleven van de natuur en (nog) fitter en sterker mountainbiken.

  • Gedrag als MTB-er (rekening houden met anderen in natuur)
  • Techniek van- en balans op de fiets
  • Sturen, schakelen en remmen
  • Makkelijker klimmen en gecontroleerd leren afdalen
  • En ondertussen werk je aan het verbeteren van je uithoudingsvermogen

img_5313

Als gediplomeerd outdoor-gids, gecertificeerd leefstijlcoach en gymdocent (in VO) heeft James ruime ervaring in het begeleiden van beginners tot gevorderden (buiten)sporters. Hij kan je helpen met trainingsschema’s op maat of een uitgebreid leefstijladvies.

 


Verder nog dit:

  • Deelname aan de jeugdtrainingen is altijd op eigen risico.
  • Het dragen van een helm is verplicht.
  • MTBSchoorl is op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade of letsel dat is ontstaan tijdens de clinic(s) of lessen.

Uiteraard onderschrijft en gedraagt MTBSchoorl zich naar de gedragscode voor mountainbikers!