MTB LESSEN VOOR DE JEUGD

Onder begeleiding van onze ervaren mountainbikeleraren

Is je kind gek van fietsen en lijkt het hem / haar leuk om een keer mee te gaan op één van Nederlands mooiste MTB-parcours? Dat maken wij mogelijk! Onder begeleiding van James Hobbs – gymdocent en vader van zoons in de doelgroep – en zijn team leren de kinderen op een speelse manier mountainbiken.

Beleving van de duinen staat bij het trainen voorop. Dat maakt dat de kinderen elke week iets anders zien. Wel met steeds vaste onderdelen, starten met basistechnieken en eindigen op een vast punt.

Waar starten we?

We starten zolang het weer het toelaat vanaf het grote sportveld bij de molen in Schoorl (tegenover de Teun de Jagerschool). Eerst oefenen we een aantal basistechnieken. Daarna maken we met de groep een stoer ritje langs een wisselend gedeelte van het parcours.

Wanneer rijdt de jeugdgroep?

We rijden wekelijks met kinderen (van 7 tot ca. 16 jaar) die het leuk vinden om (beter) te leren mountainbiken. Vanaf woensdag 11 januari starten we met het nieuwe seizoen tot de zomervakantie. In totaal zijn dat 24 lesssen op zaterdag en 24 lessen op de woensdag.

  • Woensdagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur
  • Zaterdagochtend van 9.00 tot 10.30 uur (twee groepen tegelijk van start)
  • Zaterdagochtend van 11.00 tot 12.30 uur (twee groepen tegelijk van start)

We rijden elke week, weer of geen weer, maar in de schoolvakanties houden we even pauze.

Wat kosten de MTB lessen voor kinderen?

De lessen worden per termijn berekend en betaald. We starten januari 2024 met een serie van 24 lessen (tot de zomervakantie) en dat kost ca. € 13,50 per les. Je kan bij MTBSchoorl met een betaalverzoek of mobiele pin betalen, lekker makkelijk.

  • Jeugd MTB-lessen         24 lessen € 336,-

Geen fiets? No worries!

Heb je geen MTB kinderfiets? Bij onze partner Fietsenwinkel Schoorl kan je tegen een gereduceerd tarief (vanaf € 10,-) een MTB huren (inclusief helm). De beschikbaarheid is wel beperkt. Neem van te voren even contact op met Floor Krul van Fietsenwinkel Schoorl om een fiets te reserveren. Je kan hem even bellen of via de website een reservering doen.

Schrijf je kind in voor de MTB lessen    Liever telefonisch contact? Bel James op 06 5384 2641 of stuur even een berichtje via Whatsapp.